Oukitel K6000 Plus – review

Oukitel K6000 Plus – review

A trecut ceva timp de la testarea unui smartphone B-brand chinezesc. Mă uitam că în ultima perioadă m-am jucat numai cu vârfuri de gamă: LG G6, Samsung GALAXY Note8 sau HTC U11. A venit și vremea unui low-budget cu specificații interesante – Oukitel K6000 Plus.

Am mai testat produse Oukitel și pot să spun că sunt dispozitive solide, cu update firmware primit în timp, cu acces la Google Play și o experiență de utilizare decentă. Nu mi s-a întâmplat ca vreun smartphone de-al lor să se oprească subit sau să aducă o autonomie cu adevărat restrânsă etc.

Bineînțeles, dispozitivul trebuie raportat la prețul său. De cele mai multe ori, telefoanele B-brand sunt slabe la capitolul foto și video. Aici nu au experiența necesară în a realiza un firmware care să pună senzorul în valoare (de multe ori și senzori aleși sunt din categoria low-cost).

Haideți să trec mai bine pe recenzia în sine, să-i cunoaștem specificațiile hardware. O să vedeți că avem un smartphone cu design clasic, cu baterie mare și date hardware destul de bune pentru costul afișat. Așa atrag atenția telefoanele ieftine de la branduri mai puțin cunoscute, prin raportul preț / specificații.

Specificații

Design

În pachet dați de smartphone-ul metalic de tip unibody ce nu oferă acces la bateria Sony de 6080 mAh. Are folie de protecție montată din fabrică, husă din plastic transparent, încărcător ce alimentează la 5V / 7V / 9V / 12V cu 2A, cablu microUSB – USB, adaptor microUSB – USB pentru stick-uri de memorie etc, manuale și ghiduri de utilizare în limba engleză, certificat de garanție. Lipsesc căștile pe jack de 3.5 mm.

K6000 Plus se dorește a fi un battery phone și nu iese în evidență prin designul său. L-aș considera ușor robust, la cele 208 gr. și 9.8 mm grosime. Cel puțin în carcasa sa ascunde un acumulator de 6080 mAh ce știe și încărcare rapidă la 12V pe 2A.

Sub ecran se află tasta fizică ce a primit și cititorul de amprentă. Mi s-a părut a fi nu pus chiar simetric față de restul telefonului, dar s-ar putea să fie doar o impresie personală – o deviere mică de tot. Carcasa metalică de tip unibody contribuie la senzația de rigiditate structurală. Sunt două spații din plastic pe spate, pe acolo sunt poziționate elementele de conectivitate ( 4G, Wi-Fi, bluetooth etc).

Nu sunt prea multe de comentat. K6000 Plus arată bine pentru clasa de produse din care face parte. Nu iese neapărat în evidență prin atenția maximă la detalii (vezi poziționarea cititorului de amprentă, senzația că întreaga mașinărie a fost făcută pe repede înainte ca să dea la număr). Apreciez simplitatea și cumva onestitatea. Ei nu vor să te cucerească cu cine știe ce design tras de păr, ci mai degrabă prin ceea ce oferă la capitolul autonomie, dar și prin experiența de utilizare (software light cu firmware actualizat).

Ecran și sunet

IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli protejat cu sticlă nespecificată de tip 2.5D. Cred că avem o sticlă simplă, de aici și grija Oukitel în a pune o folie de protecție peste ecran, direct din fabrică.

Panelul este neașteptat de bun, nu au făcut rabat în ce privește calitatea. Culoriile sunt vii și naturale, unghiul de vizualizare comparabil cu ce primim pe flagship-urile A-list. Sosește cu software-ul MiraVision ce permite calibrarea culorilor în funcție de preferințele utilizatorului. Sunt trei moduri: Standard, Viu și Mod utilizator cu setări lăsate la mâna clientului. Au adus și un filtru pentru lumina albastră, în situațiile în care telefonul ajunge a fi utilizat în spații întunecate și în relativa apropiere a ochilor.

La baza ecranului pe lângă cititorul de amprentă se află și două taste capacitive iluminate: Aplicații recente la stânga și Back la dreapta.

Sunetul cade în sarcina difuzorului de la bază. Sunt două grile, în stânga și în dreapta portului microUSB – doar una singur și activă, cealaltă pusă acolo pentru design. Este mediocru în ce privește difuzorul principal și asta nu doar pentru că l-am testat după ce m-am jucat cu o bestie în domeniu – HTC U11. Pur și simplu, K6000 Plus are un sound mult prea metalic, te zgârie pe urechi la intensitate maximă, fără pic de frecvențe joase. Difuzorul ăla pare a fi pus acolo mai mult pentru notificări, apeluri de voce etc. Nu neapărat să-l folosești în jocuri, redare a unui playlist etc.

Jack-ul de 3.5 mm se află în partea superioară, iar reglarea volumului se face din lateral stânga. Cu căștile in-ear JBL Momentum aș spune că trece testul în mod onorabil, pe la 70 – 80% din volum nu sunt distorsiuni majore, suficient de mult bass și înalte redate relativ bine. Oricum, în altă ligă față de difuzorul principal. Păcat că majoritatea companiilor B-brand nu sunt mai atente în ce privește calitatea speaker-ului. Nu că ar fi cine știe ce tuning de făcut aic. Doar să meargă pe o componentă de mai bună calitate.

Hardware, sistem de operare și aplicații

La un preț cu TVA sub 850 lei primești un procesor octa-core, 4 GB și 64 GB spațiu de stocare. Îl avem pe MediaTek 6750 pe ARM Cortex-A53, Mali-T860 MP2 în poziția de accelerator grafic. Are două clustere cu 4 xx ARM Cortex-A53 la 1.5 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.0 GHz, dezvoltat într-un proces de litografiere pe 28nm, memoria RAM de tip DDR3 este tactată la 667 MHz – K6000 Plus are capacitatea maximă de memorie RAM primită de acest CPU.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.