Energizer Power Max P16K Pro – un smartphone cu baterie de 16.000 mAh.

Energizer Power Max P16K Pro – un smartphone cu baterie de 16.000 mAh.

Au apărut primele detalii legate de un smartphone cu baterie de 16.000 mAh. Are un nume de-a dreptul uriaș: Energizer Power Max P16K Pro. 

Câteva din specificațiile sale hardware:

  • display de 5.99 inch cu rezoluție 1080p și aspect 18:9 (cel mai probabil);
  • cameră frontală de 8 Megapixeli cu LED flash;
  • baterie de 16.000 mAh.

 

Ca design seamănă destul de mult cu un alt smartphone din portofoliul Energizer – P600S (dispozitiv ce l-am văzut și în țara noastră, în cadrul unui eveniment de presă. Preia multe din liniile de design de pe Samsung GALAXY S8  / S8 Plus).

Teoretic, o baterie de 16.000 mAh prin capacitatea sa pantagruelică aduce la pachet și o autonomie considerabilă de 2 – 3 zile în condiții de utilizare intensie. Repet, teoretic.

Am testat sute de telefoane mobile în ultimii ani, unele dintre ele cu baterie de capacitate mare, dar autonomia era mai modestă față de alte modele cu acumulator și de 2 ori mai mic.

Ce contează cu adevărat în a obține o autonomie bună pe un telefon mobil?

  1. Display-ul, tipul panelului și rezoluția joacă un rol capital. Un ecran AMOLED aduce o autonomie cu 30 – 40 – 50% peste un panel IPS cu rezoluție similară;
  2. Procesorul – Qualcomm prin seria 6xx aș spune că a reușit cele mai bune performanțe în segmentul mid-range, aș aprecia și Samsung cu Exynos-urile sale. Pe S8 și S8 Plus poți obține autonomie de 1 zi – 1 zi și jumătate la utilizare intensivă, neașteptat de bine se descurcă și OnePlus 5T;
  3. Software – degeaba ai baterie imensă, dacă firmware-ul nu este compilat așa cum trebuie. Aici se vede diferența între companiile mari și jucătorii mici din industrie.

O baterie mare nu înseamnă neapărat și un beneficiu consistent pentru utilizator. Sunt câteva probleme ce merită a fi luate în calcul:

  • Baterie mare = timp de încărcare prelungit;
  • Baterie mare = dimensiuni uriașe ale terminalului, peste 200 – 250 gr. și grosime de peste 10 mm, o cărămidă la purtător.

Apreciez mai mult rețeta din spatele OP5T: baterie de puțin peste 3000 mAh, cea mai rapidă încărcare din piață (în 30 de minute se încarcă peste 50 – 60 de procente cu încărcătorul DashCharge din pachet), panel AMOLED și rezoluție care să ajute la un plus de autonomie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.