Dum. mai 19th, 2019

F.A.D. DJ – A.T.O.T. #SE05EP05

Stiinta muzicii are deci rolul nu numai de a cerceta si consemna cuceririle obtinute pe taram artistic la un moment dat, ci totodata de a crea perspectiva activitatii in domeniul practicii componistice si de interpretare.

Stiinta muzicii are deci rolul nu numai de a cerceta si consemna cuceririle obtinute pe taram artistic la un moment dat, ci totodata de a crea perspectiva activitatii in domeniul practicii componistice si de interpretare.

Elementele definind obiectul, importanta si directiile principale de cercetare in domeniul teoriei muzicii

a)  Teoria muzicii are drept principal  obiect – dupa cum s-a mentionat deja – cercetarea si studierea fenomenului muzical sub aspect melodic si ritmic.[2]

În subsidiar, ea studiaza o serie de principii necesare intelegerii si altor laturi ale fenomenului muzical, incepand cu cele ce decurg din structura fizica a materiei sonore, continuand apoi cu transformarile intervenite in procesul psiho-fiziologic al creatiei, precum si cu unele elemente de dinamica, agogica, coloristica timbrala etc.

Ea este, de asemenea, singura disciplina care trateaza reprezentarile gra­fice ale muzicii (notatia) – adica modalitatile specifice de propagare si raspandire pe calea scrisului a mesajului artistic – ca unele care reflecta, ca si scrierea pentru vorbirea obisnuita, schimbarile intervenite in insasi structura limbajului sonor.

Exista, firesc, destule puncte de contact si chiar intersectari ale teoriei muzicii cu diverse discipline printr-o serie de principii ce se cer continuate de catre celelalte domenii ale cercetarii muzicologice.

b)  Însemnatatea   si   valoarea   teoriei  muzicii   ca   studiu   de   specialitate in contextul celorlalte discipline rezulta din urmatoarele consideratiuni :

– este  primul  studiu   care   ne   introduce   sistematic   in   cunoasterea  feno­menului muzical;

–  constituie disciplina fundamentala in  muzicologie,  cuprinzand principii necesare dezvoltarii celorlalte  discipline,  ca :  armonia, polifonia, formele, istoria muzicii, folclorul etc. ;

– datorita unor conditii speciale de insusire a principiilor sale, ce se face prin analiza si interpretarea textului muzical, teoria muzicii sprijina in mod direct activitatile muzicale practice, cum sunt: compozitia, interpretarea vocala si instrumentala, dirijatul, didactica muzicala etc.;

–  ocupandu-se  in  mod   deosebit   cu  studiul  melodiei   si  ritmului, precum si cu studiul altor elemente ale expresiei artistice, teoria muzicii dezvolta sensibilitatea si gustul pentru frumusetile artei sunetelor.

Tracklist:

PiT J. & Angel Falls – The World Doesn’t Know (Original Mix) 128.0
Orano feat. Karen Elliot – Fairytales (Extended Mix) 129.0
Deep Fog Feat. Djiva – Open Your Eyes (Original Mix) 130.0
Darude & Ashley Wallbridge feat. Foux – Surrender (Extended Mix) 132.0
Phillip J, Kim Casandra – Release Me (Original Mix) 132.0
Susana & Neev Kennedy – The Promise (Kaimo K Mix) 138.0
Stargazers & Sue McLaren – The Perfect Storm (Extended Mix) 138.0
Attila Syah pres. Gamma & Cari – Every Goodbye (Extended Mix) 138.0
Frainbreeze feat. Cari – Stronger (Steve Allen & Enzo Extended Remix) 138.0
Lostly, Lostly featuring Emma Gillespie & Igor Nembrini – Restless (Album Mix) 138.0
RAM & Stine Grove – RAMore (Daniel Skyver Remix) 138.0
Myde & Jo Cartwright – Gone For Good (Extended Mix) 140.0
Aly & Fila with Sue Mclaren – Surrender (Extended Mix) 140.0